Облаци, мъгли и температури до 19 градуса

В първия работен ден от седмицата над страната ще преобладава облачно и мъгливо време, с максимални температури до 19 градуса, показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Временно подобрение на видимостта ще настъпва в часовете около и след обяд, а над планинските райони ще има и разкъсвания на облачността. Ще духа слаб в Източна България до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, максималните – между 14 и 19, на места в Югозападна България – и по-високи.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време, с разкъсвания на облачността по най-високите върхове, където ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 12 градуса, на 2 хил. метра – около 6 градуса.

Облачно с мъгли в сутрешните часове ще е и над Черноморието. В отделни райони там ще преръми. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималните температури на въздуха ще са 15-16 градуса, с градус по-ниски от тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини