Състрадателни димитровградчани събират средства за ограбен пенсионер

Състрадателни димитровградчани решиха да помогнат на 85-годишен мъж от Димитровград, на когото бе задигната пенсията пред сградата на пощата в града. За случката информираха от Областна дирекция на полицията преди три дни.  Пенсионерът изтеглил 360 лева и на излизане от пощенския клон непознат мъж дръпнал парите от ръцете му и побягнал в неизвестна посока.

Администраторите на групата Димитровградски нередности се обединиха около идеята да издирят възрастния мъж и с помощта на добри хора да бъдат събрани откраднатите пари. Акцията стартира днес - понеделник в магазина за месо на ул "Иван Вазов" № 2, където ще бъдат събирани средствата и описвани дарителите.  В края на днешния ден отчетена сума бе 150 лв. от 10 дарители. Акцията продължава и утре. До края на 25 октомври смута набъбна  255 лв и общо 15 дарители.

Потребителите на групата повдигат въпроса защо няма камери в сградата на пощата и в същото време приветстват идеята да се възстановят парите на потърпевшия. Коментира се и вариант да бъдат набрани повече от откраднаните 360 лв., с които възрастният човек да посрещне нуждите си.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини