Почетоха народните будители с поредица инициативи в ОУ "Ал.Константинов"

    В ОУ "Алеко Константинов" почетоха 1 ноември - деня на народните будители с поредица инициативи в продължение на седмица. Проявите бяха под надслов "Будителите - някога и сега”. 

    По инициатива на Ученическия съвет седмицата бе открита с изложба  по темата във фоайето на втория етаж на училищната сграда. Изложби с портрети на видни народни будители и техни произведения украсиха всички коридори на училището, както и училищната библиотека. Библиотекарката Валентина Терзиева гостува в училището и представи на учениците новите роботи „Финч” и как се работи с тях.

    Учениците от клуб ”Гражданско образование” с ръководител Владимира Самарджиева, проведоха среща - разговор за мястото и ролята на съвременните будители. В дискусията участваха и гостите - Дорина Желязкова, директор на училището, и библиотекарят Венета Шаркова.

    Възпитаниците на Даниела Тодорова от 3 а клас организираха състезание по четене на приказки в училищната библиотека. Разпределени в 4 отбора децата разказаха приказки за Хитър Петър. Най-добрият отбор получи награда – книга. В инициативата се включиха и децата със специални образователни потребности в училище. Те проведоха състезание по четене на разкази.

    Видеозалата на училището събра групите за целодневна организация в прогимназиален етап. Прожектиран бе документалният филм на БНТ „1 ноември – Ден на Народните Будители”. Седмицата завърши с „На Будителя – цвете с признателност” – учениците от клуб „Приятели на книгата” поднесоха цветя пред паметниците в градинката пред  Градска библиотека ”П. Пенев”.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини