Заловиха нашенеца, заплашил да взриви банка в Гюргево

Задържан е българинът, заплашил с бомба банка в Гюргево, съобщава БиТиВи, цитирайки информация от румънската агенция Аджерпрес.

Припомняме, че в сряда мъжът опитал да обере банка в румънския град. Той заплашил служителите, че ще взриви бомба, ако не му дадат парите. След като опитът му не успял, нашенецът избягал. Това принуди румънските власти да затворят временно Дунав мост, за да не успее той да се измъкне от страната.

41-годишният мъж е задържан в селището Адунаци Копъчен, докато пътувал към Букурещ. Той се придвижвал с откраднато от Гюргево колело.

Мъжът се опитал да изтегли пари от банкомат пред банката, като искал парите да бъдат в определена валута, обясни говорителят на Окръжния инспекторат на румънската полиция в града. Тегленето било неуспешно, затова той потърсил помощ от банковата служителка. Тя му обяснила,ч е може да изтегли пари само в румънски леи. Този отговор вбесил нашенеца и показвайки часовника си, той заявил, че в банката има бомба, която ще избухне.

Служителката съобщила на ръководството на банката и властите за заплахата. На място веднага били изпратени разузнаватели и спецслужби.

До задържането на мъжа се стигнало, след като бил идентифициран по записи. Той бил заловен няколко часа по-късно в Адунаци Копъчен.

Повдигнато му е обвинение в заплаха и кражба.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини