МВР приема телефонни сигнали за нарушения на реда в деня на изборите

Сигнали за нарушения и престъпления по време на изборния ден - 6 ноември могат да подават гражданите на  номер 112, информират от полицията. МВР откри и денонощни линии за получаване на информация от гражданите. На тел.: 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg ще се приемат единствено сигнали, свързани с дейността на полицията. Става дума за нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Получените сигнали ще бъдат записвани.

В областна дирекция на полицията в Хасково ще работи специален щаб, които ще координира работата на униформените в изборния ден. 592 полицаи, жандармеристи, пожарникари и гранични полицаи ще се включат в охраната на обществения ред и изборните секции за вота на територията на Хасковска област, информират от МВР.

Опазването на обществения ред ще бъде сред приоритетите на полицията в деня на изборите. Униформените могат да окажат съдействие при проблем в изборните секции само при изрично писмено поискване от председателите на секционните комисии.

От полицията напомниха, че в секциите не се допускат лица в нетрезво състояние и носещи оръжие. Във всички районни управления в областта ще работят дежурни оперативни групи за разкриване на извършени престъпления.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини