ГДБОП разби наркогрупа, иззе 1,5 кг дрога

ГДБОП разби група за разпространение на дрога в София и Видинско, иззети са около 1,5 килограма различни по вид наркотици, съобщиха от МВР.

Спецоперацията е проведена на 4 ноември, като в нея са участвали ГДБОП и видински полицаи. Групата е действала от средата на март 2016 г., предимно в София, София-област и Видинско. Разпространявала е различни по вид наркотици - главно кокаин, амфетамини, екстази и марихуана.

Задържани са петима, сред които и ръководителят на групата - Г.Д. Според събраните до момента данни той е снабдявал останалите с дрога.

Комуникацията между участниците е осъществявана по вайбър или предплатени телефони. Групата е извършвала и доставка на наркотици по домовете. Ръководителят и негов съучастник са задържани в момент на продажба на дрога в столичния ж.к. "Лагера".

У  Г.Д. са намерени и иззети 547 грама амфетамин и екстази. В двете обитавани от него жилища са открити още 270 г марихуана, 3,4 г кокаин, електронна везна, пликчета тип спейсбек, голямо количество пари.

По време на акцията в "Лагера" са задържани и останалите участници в групата. У всеки от тях са намерени и иззети различни по вид и количество наркотични вещества. В хода на разследването са използвани СРС-та.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини