Спецсили на България и САЩ демонстрират как се спират мигранти

Началникът на отбраната генерал Константин Попов ще наблюдава днес действията на формирования от специалните сили на България и САЩ в рамките на съвместната българо-американска подготовка, която се провежда на Специализирания учебен център "Црънча" край Пазарджик. 

Той ще изслуша и доклада на командира на 68-а бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев за изпълнението на задачите от формированията на българските специални сили за възпрепятстване на нелегалното навлизане на територията на страната на мигранти.

През лятото на тази година на подобна демонстрация за борба с тероризма присъства и премиерът Бойко Борисов, заедно с военния министър Николай Ненчев.

След гостуването си министър-председателят коментира, че условията в казармата никак не са добри. "Какъвто и ремонт да се направи, все ще е зле - сградите не подлежат на ремонт", заяви тогава Борисов и се зарече да бъдат отпуснати пари за нова казарма. 

През август правителството одобри 3 млн. лева за ремонта на базата в Црънча за осигуряване на ежедневната войскова дейност и учебен процес.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини