Над 20 танцови състава играят хора благотворително в Димитровград

Над 20 състава ще участват в Благотворителния танцов фестивал утре, 10 ноември от 18 часа в Общински драматичен театър "Ап.Карамитев". Проявата се организира за 4-та поредна година от Групи за хора "Тракия" и НЧ "Христо Ботев" в Димитровград.

Желание да се включат са изявили клубове и учебни заведения от Хасково и Димитровград, както и читалищата в селата  Добрич, Брод, Ябълково, Голямо Асеново, Черногорово, Крепост, кв.Черноконево и др.

Ще танцуват и ученици от ПЕГ "Д-р Иван Богоров" - Димитровград, както и домакините от трите групи за хора "Тракия" и детските групи при НЧ "Хр.Ботев". Входът е с покани, последни бройки от тях могат да се намерят в читалище "Христо Ботев" в кино "Химик"

Каузата на фестивала тази година е в помощ на Асоциация "Муковисцидоза" С набраните средства  ще бъдат закупени инхалатори за нуждаещи се пациенти. Те са жизнено необходими на страдащите от заболяването и те ги употребяват ежедневно.

Инхалаторите не се поемат от държавата и семействата трябва да ги закупуват със собствени средства. Цената на един е около 450 лв., а болните се нуждаят от няколко инхалации на ден. 

Още за събитието на НЧ "Христо Ботев" - вижте от събитието във Фейсбук!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини