Алековци с поредица мероприятия за деня на толерантността

    С различни мероприятия учениците от ОУ "Алеко Константинов" отбелязаха 16 ноември - Световния ден на толерантността.

    Второкласници от групите за целодневно обучение с ръководители Миглена Петрова и Атанаска Щерева представиха презентация на тема „Насърчаване на толерантността в общуването“. Възпитаниците на Невена Димитрова от 3 Д клас обновиха къта за толерантността „Всеки има право да бъде себе си“, който беше подготвен по тяхна инициатива миналата година.

    Учениците от 4 в клас с ръководител Дарина Петрова изгледаха презентация под надслов „Да бъдем толерантни“ и избраха посланик на толерантността от класа. Те се спряха на Мартин Венциев, когото определиха като отзивчив, търпелив, искрен, добронамерен и отговорен към всички.

    Възпитаниците на Румяна Несторова от 4 д клас изработиха дърво на толерантността, което поставиха на фоайето на 3 етаж в училището. Учениците със СОП с ресурсни учители Живка Фичева и Живка Вълева се включиха в мероприятията с рисунки в националната изложба на творчество „Заедно“.

    Възпитаници на ОУ "Алеко Константинов" от 4-те класове бяха част от инициативата на Дневен център за деца с увреждания в Градска библиотека. Те поднесоха подаръци на децата, изработени от учениците от СИП –ДБТ с Боряна Петрова и се включиха в ателието за изработка на подаръци.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини