77 излизат в пенсия по болест всеки ден. Преглед на печата

"24 часа"

Има ли криза? Плевнелиев и Борисов в задочен спор

От вчера сме в политическа криза. Сега президентът е на ход. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев пред премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов. Така стартираха консултациите на президента с парламентарно представените партии преди връчването на проучвателните мандати за съставяне на правителство.

"Труд"

В Народното събрание загърбиха референдума

Политическата криза след президентските избори и разклатената подкрепа за бюджет 2017 измести вниманието на депутатите от референдума, показа проверка на "Труд" сред парламентарно представените партии.

Все по-сериозни стават прогнозите, че това Народно събрание няма да има капацитета да приеме законодателство, съобразено с резултатите от допитването.

От ГЕРБ считали, че техният ултиматум към правната комисия на парламента на този етап е достатъчен. Преди четири дни депутатите от формацията Данаил Кирилов, Димитър Главчев и Десислава Атанасова дадоха изявление в кулоарите. Те обявиха, че правната комисия трябва да е готова с доклад за последно второ четене по решенията от референдума до 15 декември. От ГЕРБ обявиха, че внасят проект на решение, с който се подкрепят безусловно резултатите от референдума.

"Стандарт"

Бронхитът ни мъчи две седмици

Циганското лято е зад гърба ни, есента настъпи с цялата си мощ, а с нея дойде и времето на вирусите и кашлиците. Едно от най-често срещаните през този сезон заболявания е бронхитът. Често след грип започваме да кашляме, но ако не се вземат адекватни мерки, стигаме до острото и мъчително бронхитно заболяване. Възпалението на бронхите продължава средно около две седмици. То може да възникне както самостоятелно, така и да бъде усложнение на друго заболяване като грип, фарингит и други. Любопитен факт е , че хората с отлично емоционално състояние по-рядко боледуват от простудни заболявания. Веселите и спокойни хора прекарват тези болести значително по-лесно в сравнение с онези, които са в мрачно и потиснато настроение.

"Монитор"

77 души в пенсия по болест всеки ден

21 132-ма българи са излезли в пенсия по болест през деветмесечието на 2016 година, показват данни на Националния осигурителен институт (НОИ). Това означава, че всеки ден средно по 77 души са прекъсвали работа заради болежки. Според статистиката за година броят на новоотпуснатите инвалидни пенсии намалява с близо 2500. Въпреки това всеки трети е излязъл в заслужена почивка тази година е получил инвалидна пенсия. Според пенсионни консултанти около 30% от сумите за старини, отпуснати заради заболяване, са фалшиви.

"Много хора, които нямат нужните стаж и възраст за пенсия, търсят вариант да получат инвалидна пенсия, за да прекъснат работа", признава пенсионният консултант Иван Николов. Опитът му показва, че най-често мъже между 50 г. и 55 г. търсят възможност да получат ТЕЛК, за да прекъснат преждевременно трудовия си живот.

"Сега"

Прокуратурата започна да привиква бивши и действащи министри

Два дни след като оставката на правителството на Бойко Борисов бе приета от парламента, прокуратурата се активизира и започна да привиква бивши и все още действащи министри за разпит или повдигане на обвинения. Вчера бившият енергиен министър Румен Овчаров беше обвинен в умишлена безстопанственост заради АЕЦ "Белене".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    24
    246931
    1 0
    10:42, 18 ное 2016
    Преобладаващата част от тези инвалидни пенсии са резултат на покупка и това всеки нормален българин го знае. Други пък си стоят "болни" на работа, но здраво защитени от закона, за което са си платили, но отново на когото трябва. Жалко за истински нуждаещите се хора, които търпят обиди заради фалшивите. Ама има и още, като пом.директорката на ОУО, която е болна за облаги от всякакъв род и благодарение на различни "умения" не се пенсионира, макар че отдавна е навършила години за пенсия. За такива като нея законите не важат. Моралът е само за редовите май, не за началниците.
Последни новини