Акция на НАП и полицията се проведе на Неделен пазар

    Съвместна акция на Националната агенция за приходите и полицията се е провела тази сутрин на димитровградския пазар. На тържището са пристигнали данъчни, охранявани от жандармерия, разказаха търговци.

    Коли на униформените служители са били разположени в различни части на пазара и са завардили изходите му. Проверките започнали, когато търговците отворили обектите си към 6 часа. Голямата част от масите, обаче са останали затворени, след като собствениците им научили за акцията.

    Хората коментираха, че вероятно не става дума само за акция за фалшиви стоки, а за цялостни счетоводни проверки на фирмите, предизвикани по сигнал. 

    По-късно стана ясно, че акцията на димитровградския пазар е част от мащабната операция на службите по пресичането на данъчните измами при търговията на така нареченото турско и китайско карго, уточни говорителят на НАП Росен Бъчваров. Подобни операции са проведени до момента на Илианци, на други места в София и страната, посочи той.

    Росен Бъчваров заяви още, че на пазара в Димитровград се проверяват детайлно всички документи на търговците, данните за произход на стоките, прави се и инвентаризация на наличните артикули. Заради това е възможно акцията да не приключи в рамките на днешния ден.“В момента под контрол са всички стоки на пазара, проверяват се всички детайли по тях, така че акцията може да продължи с дни и дори седмица“, посочи още говорителят на Приходната агенция. Видео репортаж по темата - вижте тук !

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Х
      х
      9 -2
      12:55, 18 ное 2016
      За кокошка, няма прошка...
      • У
        У
        0 -3
        13:04, 18 ное 2016
        Те пък едни кокошки......
      • Z
        z
        11 0
        14:46, 18 ное 2016
        на умрялите НАП-аджии правомощията им стигат за дребния и до някъде среден бизнес.

    • 2
      Ка
      Калин
      6 0
      16:51, 18 ное 2016
      Такива акции се правят от време на време на пазара в ДГ,но не съм чул да се случва нещо такова на тържището в Илиянци.Там не смеят да припарят,а се правят на велики тука щото местните управници са слаба ракия.
    • 3
      Да
      Дали?!
      6 0
      21:18, 18 ное 2016
      За единия хляб се борят хората и вие го съсипвате.... а големите крадци горе в държавата кой ще хване ?
    Последни новини