Неделен пазар почти затворен и в събота, акцията там продължава

    Полицейски автомобили и коли на данъчните и днес бяха разположени на изходите на Неделен пазар в Димитровград. Липсваше камо жандармерията. Вчера на тържището започна акция на ГДБОП, Икономическа и охранителна полиция и данъчната служба за пресичане на контрабандата по линия на т.нар. турско и китайско карго. Проверяваха се влизащите и излизащи коли.

    Голяма част от търговците не отвориха обектите си и днес, показа наша проверка на място. Тези, които работеха споделиха, че няма от какво да се притесняват. Предупреждаваха клиентите, закупили стоки от тях да пазят касовите бележки, тъй като се изискват за проверка. Други пък се чудеха дали и как ще заредят с нова стока през идната седмица. Според търговците, Неделен пазар ще остане в това положение поне до Нова година.

    Освен за контрабанда, акцията е и за това дали се спазва данъчното и осигурително законодателство. Тя се ръководи от  Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

    През вчерашния ден са били извършени над 40 проверки. Установени са били различни нарушения -  липсата на касови апарати, неиздаване на касови бележки и несъответствие на касовата наличност в един от обеектите с фискалния отчет. Тържището ще бъде под наблюдение неопределено време, като ще се следи движението на стоките, а проверките на съвместните екипи ще продължат, уточниха още вчера от пресслужбата на Националната агенция по приходите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ро
      Рота
      40 -1
      17:37, 19 ное 2016
      Кокошкарска работа,лъвът лежи в белград,те тук проверяват мишките
    • 2
      Ми
      Мина
      25 -3
      19:35, 19 ное 2016
      Касови бележки? Ей това нещо не съм го виждала на неделен пазар.
    • 3
      Ум
      Умния
      19 -5
      22:34, 19 ное 2016
      Като за последно трябва да се откраде възможно най - много, защото края на управлението на ГЕРБ идва! Недоволни от резултатите на изборите в града на новия Президент. 100% политическа поръчка!
    • 4
      Ба
      Бай Куй(Кой)
      10 -3
      20:15, 20 ное 2016
      По такъв брутален начин да се отнасяш с работещите хора,да прогонваш клиенти,дошли от цяла България...Затова 3 милиона избягаха...
    • 5
      До
      добре
      4 -5
      09:57, 21 ное 2016
      Нека ги затварят ,никой не дава касови бележки на пазара ,ами като мрънкат и реват защо не отварят ,защото един магазин не е така както трябва,нямат цени по стоките и стрелят в тавата.
      • Ба
        Бай Куй(Кой)
        5 0
        09:41, 22 ное 2016
        Това е ПАЗАР...какви касови бележки,какви касови апарати,само в Булгаристан го има това...
    • 6
      Се
      СЕЛЕНЖЕР
      2 0
      15:24, 23 ное 2016
      На тъпото илиенци замря бизнеса и мръсните софиянци решиха да пренасочат трафика натам...всичко е една обикновена чифутска схема...
    Последни новини