Опожариха луксозни коли на Николай Банев за 1 млн.

Опожарени са луксозни автомобили на паркинг в широкия център на София на олигарха Николай Банев тази сутрин, съобщи Блиц. Огнената стихия се е разгоряла на улица "Коньо Войвода" 21.

Пламъците буквално са изпепелили "Ягуар", "Порше" и "Майбах", чиято обща стойност е близо 1 млн. Лева. Пристигналите на мястото на инцидента служители на СДВР са спасили живота на пазача на паркинга, който е спял на кушетката в кабината.
Първоначалната проверка на разследващите е установила, че част от запалените автомобили са били запорирани от известна банкова институция.

Криминалистите са започнали разследване, за да установят подбудите на бандитите да посегнат на луксозния автопарк на семейство Баневи.

Очаква се Николай Банев, който бе кандидат-президент да бъде извикан за даване на показания в Следствието.

Припомняме, че през юли тази година маскирани нахлуха в къщата на семейство Баневи в столичния квартал „Бояна”, заляха със запалителна течност мебелите и драснаха клечката.

Източник: http://www.blitz.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Хс
    ХСЗ
    46 -2
    11:10, 21 ное 2016
    Завалията! Пишете каква е сметката му в банката, за да му съберем волни пожертвования.
  • 2
    Бащата на Николай – Йордан Банев, е най-младият официално признат активен борец против фашизма и капитализма в Хасковско заради яташката му дейност, започнала от 14-годишна възраст.
    През ученическите си години и в казармата Банев е неизменно комсомолски активист. През 1977 г. Банев става комсомолски секретар. В началото на 1981 г. започва щатна работа в Димитровския комунистически младежки съюз (ДКМС), където работи до 1988 г. като инструктор в организационния отдел в Окръжния комитет на Комсомола в Хасково. Общо осем години работи в ДКМС, като заема различни ръководни длъжности в Заводски комитет, Общински комитет, Окръжен комитет и Централния комитет на ДКМС. През това време заема и длъжности в редица органи на местната и централната власт и различни обществени организации и движения.
    През 1990 г. създава една от първите частни фирми в България. Фирмата тръгва като една от първите охранителни фирми в Хасково. Учредители са Николай Банев, Росен Араклиев, син на командира на партизанския отряд „Асен Златаров“, Иван Араклиев и полк. Костадинов.

    През 1996 г. взема заем от 3,5 милиона щатски долара от чешката „Форестинвест“ и участва с масовата приватизация посредством фирмата си „АКБ Форес“. Голямата рекламна кампания на дружеството изкушава инвеститори от цялата страна с големи лихви (до 40% годишно според рекламата), а десетки хиляди са гражданите, желаещи да вложат боновите си книжки. Набраният капитал е 2,7 милиона лева. АКБ печели дялове в над 30 предприятия, но лихви не се дават, инвеститорите не получават парите си обратно, а чехите от „Форестинвест“, които дават част от името и авторитета на приватизатора, не си връщат дадения заем.[1] Въпреки че получава лиценз само за един от учредените три приватизационни фонда, Банев през 1997 г. успява да привлече доверието на 124 хиляди българи, които поверяват на АКБ ФОРЕС СОЦИАЛЕН боновите си книжки.
    През 2000 г. купува за 70 хил. щатски долара комплекс „Каваци“ и къмпингите „Градина“, „Каваци“, „Златна рибка“, „Веселие“ и „Черноморец“, резиденция Созопол и ресторантите „Винарска изба „Механа“ и „Хоризонт“ в Созопол.[3][4]

    През 2003 г. Банев придобива вестник „Кеш“.[5][6]

    Към 2016 г. Николай Банев е мажоритарен собственик на ФИК „АКБ Форес“ ХАД. Холдинговото акционерно дружество към този момент притежава акции в около 100 компании от целия спектър на икономиката – тежка промишленост, лека промишленост, услуги, обслужващ сектор и др.

    Николай Банев участва като собственик в: АКБ Форес, Химинвест, АКБ Индустрия и АКБ Консорциум. В управлението е на Голф-хотели Иракли, Форест грийн ХАД, Блясък, Елматех, Елма Електромотори, Сдружение „Тенис клуб Русалка“, туристически холдинг Русалка Холидейз, Ер Слайд, Хелио-тур-с, Сдружение „Голф клуб Иракли“, Костенец – ХХИ, Полимери, Топлофикация Ямбол, Топлофикация Казанлък, Европейска корпорация за ефективно развитие, Полихим България и Тежка механизация.

    Николай Банев е подсъдим в десетки дела за умишлен банкрут на над 100 приватизирани предприятия. Срещу Банев са заведени и десетки граждански искове от жители на Созопол за узурпиране на частно имущество и неправомерното му използване. Съдебни дела се водят и за неизплатени заплати на работници и служители във многобройните му фирми.

    Ако не бяхме пленена от държавната(червената) мафия държава, подобни индивиди отдавна щяха да са в затвора с присъди от по няколкостотин години!
    Колите му са надлежно застраховани и този ще вземе от застрахователното дружество много повече пари отколкото струват колите му.
  • 3
    Ки
    кирсан илюмжинов
    9 0
    20:30, 21 ное 2016
    Морски много фирми цитираш много хора се вързали на приватизацията нва Банев В този случай ще кажа следното което е много характерно за народа ни --------Ако не сме ние ГЛУПАЦИТЕ няма да ги има ХИТРЕЦИТЕ Банев телефонните измамници и други такива на всякакво ниво в бизнеса и политиката живеят и БОГАТЕЯТ използвайки НАИВНОСТА незнанието и ГЛУПОСТТА на ТЪЛПАТА както казваше **** КОБУРГОТСКИ
    • Прав сте, но не може да не се отчете, че когато Баневци са се реализирали с подкрепата на червената и ДС номенклатурата, обикновеният българин не е имал достъп до тази информация. Не е имало развит нет и социални платформи, за да се информира човек що за негодници и бандити издига на високи политически, държавни и общински постове. Нашият манипулиран и облъчван народ в продължение на 45 години просто е нямал шанс да се противопостави успешно на плана за посткомунистически преход съставен от изпечените и рафинираните манипулатори и измамници от БКП, ДС, а и може би КГБ. Това вече го казвам с днешна дата, когато много документи се разсекретиха и много факти и документи излязоха на яве.
      И за друго сте прав. Големи тарикати сме, затова ще си изядем торбата със сол, 100-те тояги и накрая ще си платим и 100 гроша!
  • 4
    25
    254129
    3 0
    06:50, 22 ное 2016
    Толкова ли е безнадеждно, бе хора. Тази корумпирана система, след като не е законспирирана вече, нима закона не може да я пребори. Нали затова има държава.
Последни новини