Журналистически клуб „Славейков“ с призове от Национален конкурс за есе

Деветокласничките Емилия Моллова и Анелия Крумова от журналистически клуб „Славейков“ към СУ „Петко Рачов Славейков“ с ръководител Антония Маровска получиха своите награди като победители в Националния конкурс за есе с международно участие „Аз в бъдещето” 2016. Те бяха наградени на тържествена церемония в Регионалния исторически музей в Стара Загора.

Конкурсът е организиран от община Стара Загора, Народно читалище „Родина 1860“, клуб „Млад писател“ и вестник „Teen’s paper“. В него се включиха млади хора от България, Македония и Русия. Наградите присъди жури в състав: акад. Благовеста Касабова – литературен критик и писател – председател и членове: Даниела Стоева – литератор и преподавател и Димитър Никленов – писател и драматург. Оценявани бяха творческото писане на децата и младежите, да възможностите им за оригинална мисъл, за изразяване на мнение и добър правопис.

Емилия Моллова получи специалната награда статуетка на Народно читалище „Родина – 1860“, грамота за отлично представяне и стихосбирка от поета Иван Хаджихристов. Другата деветокласничка, на която бе присъдена награда, е Анелия Крумова. На нея бе връчена грамота за отлично представяне.

                                                                                                                     Емилия Моллова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини