С благотворителен концерт набират средства за довършване на манастира "Св Мина"

    Благотворителен концерт за набиране на средства за довършване на манастира "Св.Мина" в местността "Дурхана" се организира в Димитровград. Той ще се проведе на 29 ноември от 18:00 часа в салона на ОДТ "Ап.Карамитев".

    Инициативата е на сестрите Юлия и Даниела от дует "Мания", който са родом от Димитровград. Те ще участват в концерта, заедно с Васил Петров, Искрен Пецов, балет "TL Dance" и балет "Тангра" и Теос Меджик.

    Покани могат да бъдат открити от църквата "Св.Димитър" на бул."Раковски" и от офиса на фондация "Подари усмивка" на бул."Раковски" в бившия Дет маг. Стойността им е 10 лв.

    Изграждането на манастриския комплекс "Св.Мина" започва преди близо 13 години и дълго време в застой. Средства за довършването му не достигат, въпреки подкрепата през годините от спонсори, доброволен труд или дарени строителни материали.

    От януари насам се върви строежа на втория етаж на комплекса, остават 800 кв.м. от покрива, разказаха от църковното настоятелство на храм "Св.Димитър". За финализиране на начинанието са нужни близо 18 000 лв. за материали и още 14 500 лв. за труд.

    Инициаторите се надяват на подкрепа, за да се наберат възможно повече средства за довършване на манастира. Предстои и обявяването на банкова сметка за дарения, в театъра ще бъде поставена и набирателна кутия в деня на концерта.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини