Съдът върна в ареста шофьора, убил трима в Пловдив

26-годишният Любомир Трайков е карал с 94 км/ч. в нощта на жестоката катастрофа с 3 жертви, станала на бул. "Руски" в Пловдив. Съдът го върна в ареста.

Това стана ясно от доказателствата, представени от прокурора пред Апелативния съд в Пловдив, който разгледа мярката за неотклонение на 26-годишния шофьор, съобщиха пловдивските сайтове "Трафик Нюз" и "Пловдив 24".

Днес по искане на прокуратурата е била взета и книжката на Трайков и той вече е без свидетелство за управление на МПС.

"Искам да изкажа моите съболезнования на всички пострадали в тази ужасна трагедия. Искаше ми се да не се бе случвала. Готов съм да си понеса последствията за нея. Това е, което имам да кажа", заяви в съдебната зала обвиняемият.

Пред Съдебната палата пък се бяха събрали роднини на една от жертвите - 44-годишната Виолета. Те протестираха с плакат "с надпис: "Алкохол + Незачитане на закона + Бясна скорост = 3 убити = 4 сираци = Свобода???"

Апелативните магистрати решиха да отменят определената от първата инстанция парична гаранция в размер на 15 000 лв. Любомир Трайков беше задържан още в съдебната зала пред очите на родителите му и отведен в ареста. 

Адвокатите на обвиняемия изтъкнаха, че той е с чисто съдебно минало, не се е укрил и е съдействал на разследването. 

"Свидетели сме на нещо безпрецедентно. В случая има изключителен, силен медиен и обществен натиск. Разбираме колко е тежко на семействата на загиналите, но да не забравяме и Любомир и семейството му, за които това също е много тежко", заяви адвокат Михайлов.

Катастрофата стана на 18 ноември на кръстовището на пловдивския бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев". 26-годишният Любомир Трайков, който е син на известен пловдивски транспортен бос, помете с лекия си автомобил "Ауди А7" друга кола - "Пежо 405". На място загинаха 46-годишният шофьор на пежото Атанас Ламджиев и 44-годишната Виолета Стоянова. Двамата оставиха 4 деца сирачета.

В събота в УМБАЛ "Св. Георги" почина 23-годишната Полина Караиванова, която е седяла на задната седалка на пежото-ковчег. Младата жена бе в мозъчна смърт след инцидента и нямаше шанс за живота й. Погребението на Полина е днес в родния й град Търговище. 
Единственият оцелял е 27-годишният приятел на Полина - Димитър, който е племенник на Атанас Ламджиев. Младият мъж е с множество травми, но опасност за живота му няма.

Пристигналите на място полицаи са установили, че Любомир Трайков е седнал зад волана след употреба на алкохол. Пробата му показала 0,67 промила. Обвиняемият е санкциониран и 12 пъти за нарушения на пътя - 5 за превишена скорост.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    As
    asko
    3 0
    12:59, 29 ное 2016
    На вниманието на адвокат Михайлов бих желал да цитирам една мисъл на великия Крикор Азарян "Представяш ли си какъв би бил животът, ако чувстваш болката, която причиняваш? Светът щеше да е съвсем друг." На всеки може да се случи, но след употреба на алкохол си е направо умишлено престъпление.
Последни новини