Две димитровградски училища се включиха в кампанията срещу насилието

    Филм за домашното налисие бе прожектиран днес пред учениците от 10 и 11 клас на ПЕГ "Д-р Иван Богоров" в Димитровград. Проявата бе част от кампанията „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пола“, която стартира в регионал на 25 ноември.

    Тя се организира от Фондация „Български център за джендър изследвания – клон Хасково“ и фондация „Х&Д Джендър Перспективи“.Целта й е да се обърне внимание на социално -значиния проблем и начините за справяне с него.

    Гимназистите изгледаха анимацията от Финландия "Ядосаният човек", представящ случай на домашно насилие в семейство с малко дете. След това последва кратка дискусия за това къде се среща днес агресията. Учениците споделиха за различни форми на тормоз, на които са ставали свидетели в училище. От Фондация "„Български център за джендър изследвания" напомниха, че днес - 5 декември е Международен ден на доброволеца и приканиха младите хора да се присъединят като доброволци към фондацията.

    Дискусия по темата, свързана домашното насилие и прожекция на същия филм е предвиден днес и в Средно училище "Любен Каравелов". Началото на срещата с ученици, организирана отново от Български център за джендър изследвания е 17:45 часа. Кампанията срещу насилието приключва на 10 декември.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ан
      Анонимен
      1 0
      14:05, 6 дек 2016
      Като инициатива и идея е чудесно, но да попитам на тези дами от тази фондация не им ли омръзна да я източват така добре
    Последни новини