38 картини представя Коледна изложба в Димитровград

    38 картини и 11 керамични произведения от 17 автори, свързани с Димитровград представя Коледна изложба в Художествена галерия "Петко Чурчулиев". Тя бе открита снощи при голям интерес в една от залите на галерията.

    "Изложбата е уникална и включва автори, които условно могат да се разделят в 4 групи", сподели при откриването уредникът на галерията Антоанета Станчева. Според нея, в категорията утвърдени и зрели художници попадат Георги Стойнев, Надя Стойнева, Ради Радев, Христо Панев и Владимир Пенев. Утвърдени, но не толкова зрели като творци са Аглика Гайтаникова, Благой Господинов, Владимир Запрянов, Павлина Боботанова, Стефан Чурчулиев, Янко Янев и Ивайло Господинов, посочи Станчева. Като "настъпващи" художници тя определи Борислав Бончев, Габриел Панев, Стефан Бакъров, а младите и енергични творци, представени в изложбата са Дамян Хаджииванов и Констанца Колева.

    Експозицията може да се разгледа в галерията до януари месец 2017 г. Тя е и базар, и може да бъде чудесен подарък за Коледните празници, коментира още Антоанета Станчева. „Китарен ансамбъл” при Детски и младежки център - Димитровград с ръководител Николай Делчев се погрижиха за музикалното оформление на събитието.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини