Истина или лъжа: Учителка забивала химикал в ръката на дете

Родители на третокласник от пловдивско училище се оплакаха от физически и психически тормоз, упражняван от учителка.

По думите на родителите учителката забивала химикал в дланта на детето. Те са подали жалба в регионалния инспекторат.

Родителите твърдят, че учителката Валентина Исаева говорела пред децата за "кървави катастрофи".

Директорът на училището обаче защити Исаева, като според него става въпрос за набеждаване. Според него детето имало проблеми още от детската градина. То дошло в училището през втория срок на 2015 г.

Самата преподавателка Исаева, която е в пенсионна възраст, каза, че не е плашила децата с "кървави катастрофи", а разговорите за транспортни произшествия били част от обучението за безопасно движение по пътищата.

Родители на други третокласници защитиха учителката.

Сигналът за насилие в в пловдивското училище идва след поредица скандали за грубо отношение към деца в ясла и детска градина.

При първият на бял свят се появи аудиозапис с обиди и заплахи за физическо насилие в ясла във Варна. "Не мога да издържа вече! Спирай, спирай! Аууу, отвратително дете! Млъкни де! Млъкни де! Щураво дете!", крещи медицинската сестра към детето.

"Докато не млъкнеш, няма да спра да те тупам по устата! Лайнарка мръсна такава! Направо не мога да издържам! Ще ти оскубя косата! Отвратително говедо! Отървали са се от теб вашите!", възпитаваше възпитателката детето.

При втория случай учителка в детска градина в софийското село Мирково възмути обществото с грубото си отношение към момченце. "Къде отиваш ти, бе? Няма да лъжеш, че ти се пика, бе. Какъв е този сопол, че го ближеш. Като говоря аз, няма да говориш с мен, разбра ли?", се чува на записа.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини