"На пръсти" представи Весела Недкова в Димитровград

Изображение 1 от 5

    Новата си книга, озаглавена „На пръсти“ представи в Дом музей "П.Пенев" Весела Недкова. Това е третата стихосбирка и пета подред творба за литератора и преподавател в ПЕГ "Д-р Иван Богоров". Премиерата бе част от събитието "Поетична Коледа", събрало местни и регионални автори в музея в навечерието на празниците.

    За книгата на Недкова говори проетът от Харманли Георги Николов. "Стиховете й "се изправят на пръсти" пред чудото на живота и поглеждат отвъд него", посочи Николов. Подчерта, че Недкова е от поетите, които знаят, че поезията съществува обективно, затова не я измислят и откриват.

    "Радвам се, че сме тук, за да споделим размисъл и вълнение. С магията на думите или отвъд тях, с онези мистерии, които повдигат душата на пръсти зад делничните сюжети", сподели Весела Недкова

     Подчерта, че книгата е факт с финансовото съдействие на Община Димитровград. "Посветена е  майка ми - за всичко, което ми даде и за всичко, което отнесе със себе си. Тази книга е за мен и за всички. Съдържа лични спомени, портрети, уловени в движение", призна поетесата.

    Тя благодари на всички присъстващи за това, че са уважили поетичната вечер и на близките си за подкрепата и любовта, с която я обграждат.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини