Новостите в регламента за прием в 5 клас огласиха от ПМГ "Ив.Вазов"

    Новостите в регламента за държавен план-прием на учениците в V клас за следващата учебна година поискаха да огласят от ръководството на ПМГ "Иван Вазов". Те са в сила след влизането на новия Закон за предучилищното и училищното образование.

    За родители и ученици е важно да знаят, че класирането вече се осъществява по-нов начин. Той включва резултата от Националното външно оценяване по математика в IV клас, успеха от учебните предмети, изучавани в задължителни и избираеми учебни часове от удостоверението за завършен начален етап на основно образование. Последният е превърнат по скала в точки.

    Вземат се предвид и двата най-високи индивидуални резултата измежду постигнатите на математическите състезания от Календара на Образотавелното министрество и/или Областния кръг на олимпиадата по математика.

    От ПМГ поясняват, че състезания, включени в календара на МОН, които важат за класиране в ПМГ“Иван Вазов“ са:

    - Математическо състезание „Европейско кенгуру” – Областен кръг за ученици от IV клас - 18.03.2017 г.
    - Математическо състезание „Питагор” - 14.05.2017 г.
    - Математическо състезание „Откриване на млади таланти” - 17.06.2017 г.

    Педагогическия съвет на ПМГ „Иван Вазов” определя  методиката за извършване на класирането и различната тежест на резултатите от състезанията и/или областен кръг на олимпиадата. Резултатите се обявява на сайта на гимназията, както и в РУО - Хасково в срок до 15 януари 2017 г.

    Желаещите да продължат образованието си ПМГ не трябва да пропускат и срока за явяване на общински кръг на олимпиадата по математика, който е 17.12.2016г.,

    Той се провежда в училището, в което се обучават учениците от IV клас. Това ще им даде възможност за класиране на областен кръг на олимпиадата по математика, с която може да се участва в класирането по едно от заложените изисквания, поясняват от гимназията.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини