Манолова към партиите: Преведете част от субсидиите си за Хитрино

Омбудсманът Мая Манолова призова след като партиите не са си пипнали субсидиите, да преведат част от тях за Хитрино. Такова било желанието на хората, което тя се ангажирала да предаде, заяви Манолова пред bTV.

Това, което хората най-много искат, е час по-скоро това да приключи и да се върнат към нормалния си живот, посочи тя. И добави, че най-силно впечатление й направила добрината между хората, как самите пострадали си помагат помежду си. Жена, за която от години била самотна и никой не се грижел за нея, била изкъпана от другите жени в кризисния център. Младо семейство, което пътувало оттам, купило храна и я занесло в центъра анонимно. Според Манолова в момента пострадалите хора имали най-много нужда от храна и пари. Ръководството на общината и кметът на Хитрино са много мобилизирани да помогнат на всички, каза тя

Местните институции били готови веднага да започнат възстановяване на домовете, щом това стане възможно. Екипът на омбудсманът щял да прати екип веднага щом отмине опасността, за да се научат конкретните нужди на всеки един пострадал. Манолова обеща да диша във врата на институциите, за да изпълнят обещанията си. Според нея се прави всичко, за да се установи истината.
 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини