Клубът по борба в Димитровград - първи в България по спечелени медали

За трета поредна година Спортен клуб по борба - Димитровград е на първо място в страната по брой спечелени отличия от различни състезания през 2016 година. Годишната класацията е на база завоювани медали от републикански първенства във всички възрасти. При подреждането СК по борба -Димитровград изпреварва клубове като ЦСКА, Левски, Сливен и др.

"Това е най-престижното класиране, то обобщава всичко свършено през годината в областта на борбата. Включително и при мъжете, където ние се състезаваме с юноши, но и там печелим точки и медали", коментира президентът на клуба Георги Петров.

Според него, успехът е заслужен, конкуренцията в този спорт е сериозна и може би най-реална от всички спортове у нас. Не е за пренебрегване и факта, че в школата в Димитровград тренират предимно местни деца, допълват от клуба.

През изминалата година 16 възпитаници на школата са участвали в представителни отбори на страната в различни състезания. Това е пример за добрата работа и подготовка, смята Георги Петров. Припомняме, че треньорът на клуба Салим Наим подготвя борците и в националните отбори за юноши и младежи. Тази година СК по борба отбелязва 10 години от основаването си.

Видеорепортаж по темата - вижте тук!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини