1000 лв. за загинал, 500 лв. за ранен в Хитрино

На близките на загиналите в трагедията в Хитрино ще бъдат изплатени по 1000 лв., а на пострадалите, които са постъпили в болница - по 500 лв.

Това каза пред журналисти кметът на Хитрино Нуридин Исмаил преди заседанието на Обществения съвет, предаде "Фокус“. 

Във връзка с взетите вчерашни решения на Обществения съвет в Хитрино Исмаил обясни: "От днес нататък ще конкретизираме всеки случай според нуждата – кой колко е болен, какво лечение предстои, колко е социално слаб, от какво и колко има нужда".

Кметът на Хитрино допълни, че е взето решение от днес да бъде осигурена храна за цялото население на Хитрино. 

Днес сме поръчали с решение на Обществения съвет 150 готови пакета. Ще видим дали са много или малко, раздаването им ще покаже каква ще е нуждата за утре“, поясни Исмаил.

Заседанието на Обществения съвет започва в 10.30 ч. в сградата на читалището в съседното село Тимарево. 

"Поканени са и представители на Кризисния щаб. Очакваме да чуем конкретни срокове кога ще приключи кризата и ще имаме достъп до селото", каза Нуридин Исмаил. 

Изтеглят източените цистерни

Очаква се днес в село Хитрино да започне изтеглянето на вече източените аварирали цистерни, предаде БНР. Обезопасена е и цистерната, която изтичаше и след като екипи охлаждаха опасните съдове, от днес започва и поетапното им транспортиране. 

"Ситуацията се подобрява. Цистерните, дори и след като са обезопасени и е източена газта им, продължават да бъдат опасни при извършване на товарно-разтоварна дейност. Тези дейности, по всички принципи на безопасността, трябва да се извършват в светлата част на денонощието", каза главният секретар на МВР Георги Костов. 

Той уточни, че съдържанието на газ се следи непрекъснато в района на инцидента, а преди хората да се върнат по домовете си, експерти ще направят измервания в приземните етажи на къщите.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини