Митов: БСП е превърнала лъжата в своя устойчива политика

БСП е превърнала лъжата в своя устойчива политика. Това обяви външният министър Даниел Митов в предаването "Ексклузивно" с водещ Павел Пенчев по повод нападките на БСП в последната седмица за обществени поръчки и назначенията в Министерство на външните работи. Той посочи, че от партията на Корнелия Нинова не събират достатъчно информация и по този начин се отнасят безотговорно към държавата и нейните институции.

Външният министър Даниел Митов с остра реакция след системните нападки от страна на БСП за назначенията и обществените поръчки в Министерство на външните работи. През изминалата седмица БСП атакува Митов по три въпроса. Започна се с този за отстъпването на членството ни в Съвета за сигурност на ООН на Полша, за което се оказа, че разговори е водила самата Ирина Бокова. Обвинения имаше и затова, че се водят разговори за излъчване на наш кандидат за генерален секретар на Програмата за развитие на ООН - и те бяха опровергани. В петък пък социалистите обвиниха министерството, че поръчало телефонни централи на завишени цени. В последствие се разбра, че поръчката е направена за същите тези цени още от кабинета "Орешарски".

"Те са превърнали лъжата в устойчива политика на БСП. Не събират достатъчно информация, отнасят се безотоговорно към държавата и нейните институции, вкарват се сами в капани, защото в крайна сметка това, което казвам аз е документирано. Аз съм представил всички документи на комисията по външна политика ", подчерта Митов.

Той коментира и продължаването на санкциите за Русия и позицията на БСП, която е в противовес с тази на социалистите в Европа:

"28 държави са се обединили около тези санкции в ЕС, включително всички социалистически правителства, в които са сестринските партии на БСП. Те не само одобряват санкциите, а пазят европейското единство и то защото това е в интерес както на всяка една национална държава, така и на цяла Европа. Госпожа Нинова не може да призовава ние да счупим европейския консенсус, защото тя видите ли обяснява какви загуби понася българската икономика. Трябва да й кажа следното като се говори за такива неща, трябва да се говори в цифри. От това, което съм виждал като статистика към момента загубите понесени от българската държава заради европейските санкции към Русия са 0,01% от БВП. "

Даниел Митов коментира още разговора на премиера Борисов с новоизбрания американски президент Доналд Тръмп: "Изключителен знак от страна на САЩ, а и от новоизбрания президент на доверие към сегашния министър-председател и оценка за ролята на България не само в двустранните отношения, а и в ЕС и в регионален мащаб. Стабилността, пазенето на границите, съюзническите отношения - става въпрос за категорична, ясна оценка за стабилността, която България осигурява на Балканите."

Митов заяви още, че ако се състави кабинет в рамките на това Народно събрание и формациите от управляващото мнозинство се запазят той би работил в него.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини