Прокуратурата протестира присъдата на Масларова

Протест и допълнение към него внася софийската градска прокуратура (СГП) срещу оправдателната присъда на бившия социален министър Емилия Масларова, съобщиха от обвинението.

Освен към Масларова той се отнася и към още петима подсъдими по делото за реконструкцията на Центъра за комплексни социални услуги в Стара Загора, станал известен като "златния ремонт".

В протеста на прокуратурата се казва, че мотивите на първата инстанция, с които са оправдани подсъдимите, съдържат "множество непълноти по установената по делото фактическа обстановка". Съдът не е констатирал поредица от факти и обстоятелства с важно правно значение, които, ако беше видял и беше обсъдил в тяхната връзка с останалите факти и обстоятелства, щеше да достигне до друг правен извод.

Повдигнатите обвинения срещу бившия социален министър от кабинета "Станишев"са за присвояване на над 11 млн. лв. от бюджета, "скътани" от ремонта на сградата на центъра за комплексни социални услуги. Общо отпуснатите пари са били 19 млн. лв., дадени от бюджета на социалното министерство. Обвинението смята, че много повече от половината са откраднати.

Съдебният процес в софийския съд започна през 2010 г.

Магистратите обявиха подсъдимите за невинни, въпреки категоричното становище на Агенцията по държавен финансов надзор за установени липси на милиони левове.

Заради разследването преди години тогавашният главен прокурор Борис Велчев поиска депутатския имунитет на Масларова и стартира разследването.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини