Facebook Messenger вече и с групов видеочат

Facebook Messenger вече поддържа групови видеоразговори. Почти в края на годината Facebook обяви, че добавя към популярното приложение за комуникация Messenger желаната от много потребители възможност за провеждане на групови видеоразговори.

От днес функцията е налична в глобален мащаб в приложенията за iOS и Android и през уеб версията на услугата, което означава, че ще можете да я изпробвате с приятелите и семейството си покрай предстоящите празници, предава Mobile Bulgaria.

Според Facebook 245 милиона от потребителите на Messenger провеждат видеоразговори всеки месец, така че добавката със сигурност ще намери достатъчно фенове.

Услугата поддържа и прилагане на 3D маски върху лицата на участниците, но засега това е достъпно само в приложението за iOS, макар че скоро би трябвало да достигне и до Android. Facebook посочва, че във всеки един момент може да виждате до 6 други участници в чата, но в една група може да има до 50 потребители.

Останалите участници след шестия само ще слушат и ще виждат само видео с говорещия в момента. За да се възползвате от екстрата, трябва да използвате най-новата версия на Messenger и да създадете нов групов чат или да се присъедините към съществуващ, а след това трябва да натиснете иконата в горния десен ъгъл на екрана.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини