Откриха писмо от убиеца на руския посланик в Турция

Главният прокурор на Турция разкри пред медиите, че е открито писмо, написано от убиеца на руския посланик в Анкара.

Това съобщиха от организацията "Мидъл Ийст Монитър", цитирана от "Дарик". 

Руският посланик в Анкара Андрей Генадиевич Карлов беше прострелян на 19 декември по време на откриването на изложба и впоследствие почина от раните си. Въоръженото нападение бе извършено в гръб, когато 62-годишният посланик бе на подиума, за да направи изказване. Тежко ранен, Карлов бе транспортиран в болница, където почина от раните си.

Убиецът на руския посланик в Анкара Андрей Карлов - Мевлют Мерт Алтънташ, 8 пъти е охранявал събития, на които е присъствал турският президент Реджеп Ердоган. 

Съдържанието на писмото на убиеца индикира, че покушението в галерията е било извършено от гняв "към бруталните руски дейности по света". Според следователите обаче то е било написано и оставено умишлено, за да отклони вниманието от основните причини. 

В съобщението бившият полицай Мевлют Мерт Алтънташ прогнозира, че не само Русия, но и САЩ ще намерят края си много скоро: 

"Никога няма да бъдете в сигурност, докато ние, арабите, не се чувстваме в сигурност в собствените си страни", пише той. 

Наред с писмото са открити и множество други арабски книги, обявиха от полицията. Те подчертаха обаче, че литературата по никакъв начин не е обвързана с екстремистки идеи. 

По последна информация властите все още не са успели да отключат и мобилния телефон на Алтънташ. 

В медийното пространство съществуват спекулации, че мобилното му устройство ще бъде изпратено в Русия, за да бъде иззета информацията от него.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини