Улеснения за шофьорите в деня на следпразничното прибиране

От 10:00 ч. до 20:00 ч. днес ще има две ленти за движение в посока София на първокласния път през Владая. Целта на промените е да се осигури по-голяма пропускливост по един от най-натоварените входове на София в края на Новогодишните почивни дни.

За улеснение на трафика се въвежда и забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и някои първокласни и второкласни пътища в страната. Ограничението ще бъде в сила от 14:00 до 20:00 часа.

За улеснение на трафика в посока Перник-София по един от най-натоварените участъци от републиканската пътна мрежа се въвежда временно организация на движението през Владая.

На първокласния път Е-79 ще има две ленти към столицата в интервала от 10:00 ч. до 20:00 ч. Алтернатива на този маршрут е АМ "Люлин".

По-затруднено ще бъде движението по магистрала "Хемус" заради незавършените ремонти на тунелите "Витиня" и "Ечемишка". Преминаването през двете съоръжения се осъществява двупосочно в тръбата за София, каза Георги Златев от пътната агенция.

"Там е създадена организация на движението и призоваваме водачите да се движат с повишено внимание в участъка и да спазват посочената скорост, като е важно да се движат и не много по-бавно от тази скорост, за да може да има пропускателна способност", допълни той.

За да се улесни преминаването на леки коли се въвежда забрана за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и част от останалата пътна мрежа.

"Това са направленията от Видин през София за Кулата; от Капитан Андреево през София за Калотина и също така от Русе за Велико Търново. Второкласните пътища, които имат забрана за движение на товарни автомобили са околовръстният път на София; пътят между Асеновград и Смолян, пътят между Симитли и Гоце Делчев и между Бургас и Царево", каза още той.

Ограничението за камиони ще са в сила днес от 14:00 до 20:00 ч.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини