Предупреждават да не се пътува заради очакваното влошаване на времето

Да не предприемат пътувания и хората да се запасят с необходимите храни, лекарства и отопление, съветват от Областна администрация -Хасково. Препоръките са заради усложнената зимна ситуация в региона, която прогнозират синоптиците. В Хасковско се очакват превалявания от дъжд, придружени от силен северен вятър, което ще доведе до образуване на поледици. Прогнозата е, че след полунощ в петък дъждът ще премине в обилен снеговалеж и ще се натрупа значителна снежна покривка, а на места ще има и снегонавявания.

Това е причината Областният управител на Хасково Станислав Дечев свиква днес отново кризисния щаб, за да се предприемат конкретни мерки за справяне със ситуацията. Вчера бе първото заседание на щаба, на което бе отчетено, че цялата налична техника в Хасковски регион е в изправност, осигурени са материали за обработка на пътните настилки, мобилизирани са и допълнителни екипи.

Предупредени са Спешна помощ, болниците и личните лекари да информират за болни на хемодиализа, за бременни и родилки. Същото важи и са кметовете на общините от областта, ръководителите на електро- и ВиК - фирмите, които да вземат мерки в очакване на тежката зимна ситуация, поясняват от Областна администрация -Хасково.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини