Самолетоносачът ”Адмирал Кузнецов” се връща от Сирия

Самолетоносачът «Адмирал Кузнецов» напуска зоната на сирийския конфликт, съобщи ТАСС, цитирайки шефа на руския Генщаб армейски генерал Валерий Герасимов.

Министерството на отбраната на Руската федерация, уточнява агенцията, пристъпи към съкращаване на войсковата си групировка в Сирия в съответствие с решението на президента Владимир Путин.

Корабите от Северния флот, водени от единствения руски самолетоносач и командвани от вицеадмирал Виктор Соколов, ще напуснат първи зоната на конфликта. Това ще започне още днес, 6 януари.

Корабите ще се върнат в основната си база Североморск (Мурманска област).

Герасимов припомни, че в 0.00 ч на 30 декември в цяла Сирия влезе в сила примирие, което не обхваща терористичните групировки "Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра".

Шефът на руския Генерален щаб благодари на "целия личен състав на корабната група за успешното изпълнение на поставените задачи".

"Успехите на сирийските въоръжени сили в освобождаването на Алепо създадоха необходимите условия за мирно разрешение на конфликта в Сирия", заяви още генерал Валерий Герасимов.

Над 1200 обекта на терористите са унищожили летците от морската авиация на Русия, съобщи от своя страна генерал-полковник Андрей Картаполов, който командва войсковата групировка в Сирия.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини