Браво, Гришо! Титлата в Бризбейн е българска

Изображение 1 от 3

    Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели титлата на турнира в Бризбейн, Австралия след драматична победа във финала срещу японеца Кей Нишикори – пети в световната ранглиста и трети в схемата на турнира.

    Това е пета титла от турнирите на АТП в кариерата на българина. Тя идва след повече от две и половина годишна пауза след победата му в "Куинс" през 2014-та.

    Мачът започна трудно за българина главно заради проблеми с първите му сервиси. Затова взе трудно първия гейм в мача, в който подаваше, след като спаси два брейкпойнта на противника си. Още по-продължителен и мъчителен бе третият гейм, в който отново Димитров подаваше и отново успя да спечели. През това време Нишикори печелеше много по-лесно своите подавания – до 2:2.

    Обратът в сета започна в следващия гейм, когато първият му начален удар започна да влиза силно и точно и му донесе бърз успех.

    Това като че ли му вдъхна увереност и едновременно подейства разколебаващо на японеца и Димитров успя да постигне пробив в шестия гейм и да поведе с 4:2, въпреки че в един момент изоставаше с 15:40.

    Веднага след това българският тенисист с лекота затвърди пробива и да постигне нов пробив за победата в първия сет – 6:2 след 36 минути игра.

    Вторият сет се разви по огледален начин, но в полза на Нищикори. В първия гейм Димитров отново срещна трудности, породени пак от несигурния първи сервис, но все пак успя да го спечели. В следващия гейм той стигна до брейкпойнт, но не успя да го вземе – 1:1.

    Последва бърза размяна на геймове за 2:2. След което първият начален удар на Димитров отново силно се разколеба, зачестиха редките до този момент непредизвикани грешки в играта му и той не успя да се върне в сета, като допусна и два поредни пробива в подаването си - 2:6 след 35 минути игра.

    Веднага след края на сета Нишикори поиска медицински таймаут, след който обаче се завърна на корта в добро физическо състояние.

    Третият сет започна с бърз гейм за Димитров при негов сервис на нула. Последва изравняване, след като българинът стигна до брейкпойнт, но го пропусна.

    Третият гейм бе отново спечелен от него бързо на нула, но в следващия той успя да направи само една точка – 2:2.

    Димитров стигна трудно до успеха в петия гейм, като даде две точки на съперника си, едната след двойна грешка. После Нишикори стигна лесно до изравняване, като в края на гейма Димитров се препъна неприятно и падна на корта, което за щастие се размина без контузия.

    Българинът с лекота спечели седмия гейм за 4:3. След което успя да стигне до пробив в подаването на съперника си като използва още първия брейкпойнт.

    Това отчая видимо съперника му и Димитров взе без проблеми последния, победен гейм в мача – 6:4 и 2:1.

    За победата в Бризбън той преодоля трима от първата десетка на света - австриеца Доминик Тийм, канадеца Милош Раонич и Нишикори. Тя ще му донесе 250 точки за световната ранглиста, които ще го придвижат най-вероятно с две места нагоре от сегашното му 17-то място.

    Източник: http://www.mediapool.bg

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      15 -7
      15:14, 8 яну 2017
      Винаги има успехи когато намали секса и увеличи тренировките
      .....:))
      и стига вече с тия лелки :))
      • Ха
        Хасковлия
        4 -17
        17:08, 8 яну 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 2
      Гр
      граф Росиньол
      3 0
      08:47, 9 яну 2017
      Причината за лошото представяне миналата година беше по-големият размер на новата ракета, сега се видя че вече и е свикнал. Ако някой си мисли че тениса е много лесен и едва ли не хамалски спорт греши! Та това е причината - ракетата!
      • Да
        ДА БЕ ДА
        0 0
        10:54, 9 яну 2017
        За хамалите не знам , но Ноле като играе го ледам в устата и определено
        не казва "Отче наш" ами ги върти едни сръбски засукани като Барцелонския Кюрд - трябва и малко злоба за да побеждаваш в спорта :))
    • 3
      Xm
      xm
      3 -4
      09:55, 9 яну 2017
      мммм да, на крива (нова) ракета космоса и пречи :)))))
    • 4
      Ха
      хасковлия
      3 -1
      10:06, 9 яну 2017
      Не забравяйте, че старта в кариерата на Григор Димитров започна с помощта на Варна, а хасковската областна к..... и самозабравилия се кмет не си мръднаха и малкия пръст за да помогнат. Нека хасковлии да помнят и да не забравят кого избират да ги управлява.
    • 5
      Би
      бивш фен
      6 0
      10:48, 9 яну 2017
      Браво, момче!
      Давай все така напред, както ти си знаеш! Безделниците, които наставляват от тук, ще си останат завинаги на ниво подлайващи кучета, а в историята на тениса ще е записано твоето име.
      Поклон пред таланта ти!
    Последни новини