БСП обещава по-малко бедност и повече българчета

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обеща партията й да управлява държавата след предсрочните парламентарни избори, за да изпълни две големи цели - намаляване на бедността и раждане и отглеждане на повече българчета в България. В декларация за началото на новия политически сезон тя заяви, че хората искат промяна и са показали това на предсрочните парламентарни избори.

"Ще управляваме държавата, за да реализираме всичко, което казваме днес. Или промяната, или всички ставаме ненужни", заяви Нинова. От парламентарната трибуна тя заяви, че трябва да има поправки в Изборния кодекс, но след предсрочните избори. Депутати от ГЕРБ се готвят да внесат тази седмица предложения за въвеждане на мажоритарен избор на народни. "Имахте два месеца за референдума и нищо не направихте. Кого мислите, че ще заблудите какво е вашето желание? Интересът ви е материален, а не народната воля", обърна се лидерът на БСП към ГЕРБ.

След изборите Нинова обеща "разправа с мафията, подкупите, комисионите, договорките под маса", както и работа по "нов икономически модел на България", в основата на който да бъдат собствена икономика и производство. Тя направи заявка още за образование, което да дава кадри на бизнеса; за безплатно здравеопазване за бедните и премахване на нуждата за доплащане за лечение на хората, които са внасяли коректно осигурителни вноски.

Нинова използва декларацията, за да оцени двете години управление на втория кабинет на Бойко Борисов, които по думите й били белязани от компромиса и провала. "Две загубени години за България. Две безплодни години", заяви тя. И допълни, че уж трябвало да има пенсионна, образователна, здравна и съдебна реформа, но резултатите са много спорни.

"Смятате ли, че някой българин днес е по-добре, има по-добро здравно обслужване или плаща по-малко за лекарства? Ние не мислим. Днешните пенсионери получиха ли по-високи пенсии? Колеги, побъркахте учители, деца и родители с новите учебни програми. Съдебната реформа бе спорове за власт във ВСС. Има 1.5 млрд. лева излишък, но почувства ли от това народът нещо? Намаля ли бедността? Това е най-голямото предизвикателство пред нас", заяви Нинова от трибуната. Тя попита дали народът живее по-добре след управлението на Борисов и отговори: "Някой сигурно да - 10 фирми, които получават всичко от икономиката. Министърът на здравето, на отбраната и кметът на Пловдив, които са обвиняеми, сигурно живеят по-добре, но гражданите - едва ли."

Лидерът на БСП оцени външната политика на правителството като предателство на националния интерес и "политика на послушание към Меркел и ЕНП". Според Нинова хората в света искали политици родолюбци, които да въвеждат наказания за тези, които не работят по правилата.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ре
    реалист
    2 0
    11:48, 11 яну 2017
    Тази като говори дали си вярва като доидат на власт ни връщат години назад нашия народ е наивен но не и глупав.Защо не искат да се промени изборния кодекс и всички са против ГЕРБ защото са аут те са стадо при едни спечелени избори с кого ще управляват с ДПС е този филм го гледахме далавери контрабанда и олиграфия
  • 2
    Та
    таралежко
    1 0
    13:19, 11 яну 2017
    Е филма БОЙКО първа и втора серия също го гледахме А сега гледаме трета серия БОЙКО в ОСТАВКА Че бсп нищо няма да направи това е ЯСНО но БАЛЪЦИТЕ в България са винаги МНОГО така че пак ще се вържат Обещава деца и по малко бедност Как ще стане това българките не искат да раждат те до 40 г правят кариера след 40 не могат да заченат Освен да МОБИЛИЗИРАМЕ РОМКИТЕ те още на 12 г се осеменяват И да започне масов **** и важдене За бедността Корнелия пак ни баламосва Трябват пари а откъде Ми то и децата знаят че в България освен оръжие няма никакъв ИЗНОС Е откъде пари Но баламите пак ще гласуват и ще чакат пари от КОРНЕЛИЯ Гладна кокошка просо сънува

Още новини

Последни новини