XFR – най-бързият Jaguar на всички времена

Jaguar обяви, че по време на тайни тестове за скорост на легендарните солни полета в Бонвил, щата Юта, САЩ, моделът XFR е постигнал максимална скорост от 363,188 км/ч. Това го прави най-бързия Jaguar за всички времена.


Автомобилът е бил задвижван от новия 5,0-литров V8 турбодвигател на модела XFR. Първият модел с означение R от семейството на XF има максимална мощност 510 конски сили и максимален въртящ момент 625 Нм.

Автомобилът може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди и очевидно без проблеми достига до електронно ограничената си скорост от 250 км/ч.


По време на тестовете в Бонвил Jaguar XFR е имал само минимални аеродинамични промени по купето, съобразени с условията на солните полета. Двигателят е бил с повишена мощност чрез нова електроника, нова ауспухова система, променена работа на турбокомпресорите, но без променени компоненти и със съвсем стандартна 6-степенна автоматична трансмисия.


Автомобилът е бил управляван от Пол Джентилози, собственик на тима Rocketsports Racing, който си партнира с Jaguar в някои състезания.

"Карал съм много различни автомобили по цял свят - от Нова Зеландия до „Льо Ман". Категорично обаче мога да заявя, че този е най-вълнуващият от всички", каза Джентилози за XFR.

Jaguar XFR, както и новият XKR имат променени настройки на окачването, нови спирачки, по-директно управление и наистина предлагат изключителни усещания зад волана за ентусиастите.
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини