Затворени пътища в областта, спряха и автобусите на места

Нови ограничения за движение са въведени в Хасковска област, след падналия през нощта нов сняг, съобщиха от областна администрация. Новата снежна покривка за почти целия регион е над 40 см, на места има навявания. И момента продължава да вали обилен сняг в цялата област.

Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по три основни коридора в областта: по пътя Хасково-Пловдив, по пътя Хасково- Стара Загора. По направлението за Кърджали също е забранено за камиони над 12 тона и по двата пътя през Черноочене и през Мост. За камиони над 12 тона е забранено движението и по пътя Симеоновград-Гълъбово и Хасково-Свиленград.

Изцяло непроходим и затворен за всички превозни средства е пътят Димитровград-Симеоновград, там има образувани огромни преспи и сега се работи за тяхното разчистване.

Затворен за движение е и пътят Големанци-Мандра- там 25 тонен камион е препречил пътя и в момента се работи за изтеглянето му от пътното платно близо до Николово.

В района на Ивайловград ситуацията също е тежка. Там тази сутрин е ограничено движението на автобусите - не са тръгнали и няма да пътуват автобуси по направленията за Хасково и за Кърджали.

„Като цяло пътищата са проходими, но при тежки зимни условия. Пътноподдържащите фирми правят всичко възможно да чистят отсечките, но понякога условията не позволяват да се работи така както всички ние, като граждани, очакваме. Трябва да бъдем внимателни когато тръгваме на път”, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев и допълни: „Важно е да кажа, че въпреки дългия период на отрицателни температури и непрекъснати валежи, няма бедстващи хора по селата, няма прекъснато снабдяване или недостъпни за спешните екипи населени места”.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Жа
    Жак
    16 -6
    10:31, 18 яну 2017
    Градът се чисти. Всичко изчистебо обаче след 30 мин пак има натрупан сняг. Аз не очаквам да влезнат да измистят преб блока ми... Не бъдете глупави и вие да чакате. Бъдете хора и проявете разбиране. Зимате е тежка. Такава зима не са виждали възрастните от десетилетия. Не малко сняг падна. Много е лесно в къши на топло да се мрънка ило пред компа в офиса, а тези с снегорините и лопатите навънка кучета ги яли защото Вие плащате данъци... Ами не е така. Бъдете по-благоклонни и разумни. Срещу природата не се върви.
    • Xa
      xaxa
      4 0
      11:42, 18 яну 2017
      Каква тежка зима пич.... преди 10 години като съм бил ученик е имало такива зими.. КАКВА ТЕЖКА ЗИМА??? Просто последните няколко години не е имало зима както трябва(както е било и преди) и се получава ИЗНЕЖВАНЕ и мрънкане после. А за проявеното разбиране е нормално.. Магистрали и главни пътища са с предимство ! Няма какво да има сърдити,но и главните пътища са зле.
  • 2
    Сн
    Снежен човек
    5 -2
    11:07, 18 яну 2017
    Всеки ден се чистят улиците и се работи постоянно. Това се дължи на много труд и упоритост от страна на община Хасково, както и на хилядите хора, които помагат чистейки си пред домовете и улиците до тях.
  • 3
    13
    131313
    7 -2
    11:24, 18 яну 2017
    Затворени пътища спрени автобуси ами преустановете учебните занятия до края н седмицата да се нормализира обстановката да не разболеем децата не може да газят метър сняг и да стоят мокри в училище аз моите ги спирам да стои на топло в къщи а вие проявете здрав разум и обявете дървена ваканция
  • 4
    Ст
    стар хасковлия
    3 0
    13:10, 18 яну 2017
    През 64 година имаше много повече сняг, но движението не спря и за секунда. Автобусите вървяха редовно, нямаше затворени пътища, а снегорините чистеха и пръска с пясък денонощно, а не като сега да се въртят с вдигнати гребла и да отчитат само курса. Само че тогава нямаше такова лапане и крадене каквото е сега.така че не ми се оправдавайте с природата и снега. Времената са други и хората са други. Яж ми к...... Симитли - на ти демокрация.
Последни новини