Десетки снежковци поздравяват хасковлии в международния си празник

    Усмихнати, чудати, приседнали и горди, но винаги носещи много настроение и свежест, десетки снежни човеци поздравяват минувачите днес от дворовете на къщите, където са измайсторени, или пък по малките улички и главни булеварди, в Международния ден на снежния човек.

    18-ти януари е обявен за празник на снежковците по целия свят.

    Негов основоположник е немският колекционер Корнелиус Граетц. Датата 18-ти не е произволно избрана, фиксирана е заради приликата на осмицата с тялото от две снежни топки на снежкото и традиционната метла, която държи и която кръстникът оприличил на единица.

    И ако в миналото в някои части на света човеците от сняг се правели, за да прогонват злите елфи, които крадели коледните подаръци на децата, а в други снежните фигури били гротесни подобия на богаташите, по които бедните хора хвърляли снежни топки, то днес със сигурност снежният човек е повод за усмивка и забавление за цялото семейство.

    В този смисъл въпреки тежката зима, много човечета от сняг в Хасково и региона дават повод на минувачите за добро настроение. Социалните мрежи също се напълниха с разнообразие от снежни човеци. Един от най-сполучливите обаче е този, измайсторен от учителките и децата от ЦДГ "Снежанка" в Минерални бани. 

    Нaskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини