Наградиха победителите от Общинските ученически игри в Димитровград

    Индивидуалните и отборни първенци в общинския етап на Ученическите игри в Димитровград бяха отличени на церемония в зала "Гросето" днес. Почти всички училища в община Димитровград мериха сили в състезанията по лека атлетика, баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса и шахмат. Те се проведоха през месеците ноември и декември миналата година. Отборните победители ще представят Димитровград на областния кръг на Ученическите игри.

    В надпревата по баскетбол при момичетата 5-7 клас победители са децата от ОУ "Ал. Константинов", а при момчетата в същата възрастова група първи е отборът на ОУ "П.Славейков". При юношите 8-10 клас първата позиция е за ПМГ "Иван Вазов", при участниците от 11-12 клас победата е отново за вазовци. В състезанията по волейбол 5-7 клас момичета първото място е за отбора на ОУ "Алеко Константинов", а при момчетата победители са отново тимът на ОУ "П.Славейков".

    ПМГ "Иван Вазов" е отборният победител при юношите и девойките в този спорт. В надпреварата при 11-12 клас девойки на първо място е тимът на ПЕГ "Д-р Иван Богоров", а при юношите - отборът на ПМГ "Иван Вазов".

    Славейковци са първи в състезанията по футбол при 5-7 клас, а при 8-10 клас първенци са възпитаниците на ПЕГ "Д-р Иван Богоров". В този спорт при участниците от 11-12 клас първото място е за отбора на ПМГ "Иван Вазов".

    В състезанията по лека атлетика 5-7 клас момичета първото място са спечелили момичета на ОУ "Алеко Константинов". При момчетата първенци са отново от ОУ "П.Славейков". При юношите победител е отборът на ОУ "В.Левски" - Ябълково.

    В състезанията по тенис на маса 5-7 клас момичета и момчета победата е за отборите на ОУ "П.Славейков". При 8-10 клас начело е тимът на ПМГ "Иван Вазов". В надпревата по шахмат във възрастовата група 5-7 клас водят отново от ОУ "П.Славейков".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини