Патриархът подари на Плевнелиев икона и Библия

Президентът Росен Плевнелиев посети Негово светейшество българския патриарх Неофит ден преди да отстъпи поста на Румен Радев.

"Благодарим Ви, че ни вдъхновявате с думи и личен пример да служим на народа си всеотдайно, безкористно и с добра съвест", е казал президентът Плевнелиев на Негово светейшество, съобщиха от Синода.

Плевнелиев е подчертал, че Българската православна църква има особена мисия в нашата страна и в обществото ни, която никой друг не може да изпълни - да бъде носител на високите нравствени ценности на Светото православие, на мир, съгласие, добра воля, на внимание и грижа към всеки човек. 

На срещата патриарх Неофит и президентът Плевнелиев са си припомнили съвместните инициативи и доброто взаимодействие между двете институции, които са оценили, като отношение на добра воля, на взаимно уважение и полезно за цялото общество. 

Като е благодарил на патриарх Неофит за винаги топлото отеческо отношение към него, президентът Росен Плевнелиев е заявил готовността си и за напред, според силите и възможностите си, да служи на Българската православна църква и на българския народ. 

В памет от този ден и за благословение, Светейшият патриарх Неофит е подарил на президента Плевнелиев икона на Пресвета Богородица и Светата Библия, която да му бъде настолна книга в неговия живот, съобщават от Светия синод.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини