Гневни шофьори блокираха пътя за Дунав мост 2

Шофьори чакат близо 24 часа, за да преминат през Дунав мост 2. Опашките преди граничния пункт с Румъния продължават вече трети ден, достигайки над 10 километра дължина. Те започват на 8 км от пункта и са в двете ленти към ГКПП-то. автомобилите са принудени да преминават в насрещното движение. 

Недоволството на шофьорите ескалира и рано тази сутрин те блокираха пътя.

"Бате Бойко да спре камионите от ноември до март месец, за да не пречат на трафика", заяви пред Нова тв ядосан шофьор. 

"Не е нормално на европейска граница камион да стои по 40 часа. Тук няма тоалетна, няма вода", заяви негов колега. 

Обяснението на шофьорите за забавянето на проверките е, че то се дължи на румънските власти, които проверяват всеки камион със специален уред. Мерките са взети заради нелегалното преминаване на чужденци. Проблемът е, че уредът е само един и с него се обхождат всички камиони.

Румънците нас ни нямат за хора, заяви пред Нова тв шофьор. 

Всичките фериботни пунктове не работят заради ледохода по река Дунав. Тази сутрин колоната на ГКПП "Дунав мост Видин" бе около 14 км, а на ГКПП "Дунав мост Русе" около 13 километра товарни автомобили. От ГД "Гранична полиция" съобщиха, че и на двата пункта граничните полицаи работят на пълен капацитет – по 2 гишета на изход за камиони, като на ГКПП "Дунав мост-Видин" се пропускат товарни автомобили и на трасето за леки коли. Въпреки това в следобедните часове опашката на ГКПП "Дунав мост-Видин" отново бе с дължина от 14 км. На ГКПП "Дунав мост Русе" пък беше намаляла едва на 10 км.

В същото време обстановката в района се усложни, след като микробус с полска регистрация се блъсна в спрял камион, който бил в колоната от чакащи ТИР-ове. Най-вероятната причина за катастрофата е, че шофьорът на микробуса е заспал.

Километрични опашки от камиони се образуваха и на "Капитан Андреево". Сутринта колоната от товарни автомобили, изчакващи да излязат от страната, бе около 7 км, като след обяд достигна 12 км. На ГКПП „Лесово“ опашката е 2 км. По информация на ГД "Гранична полиция" причината за струпването на автомобили не се дължи на забавяне при обработката на документи, а на натоварения трафик.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини