Стратегията за подкрепа на развитието на деца и ученици е отворена за допълнения до края на месеца

Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците от Смолянска област трябва да е готова до края на месеца.

Тя включва анализ и оценка на нуждите от подкрепа, описание на предизвикателствата, стратегически цели и необходимите дейности за срок от две години и се изисква според Закона за предучилищното и училищното образование.

Новост е, че при създаването на плана за подкрепа на децата могат да се включат нестопански организации, които работят в областта на приобщаващото образование, както и други организации с отношение към подкрепата за личностно развитие.

Стратегията за подкрепа на деца и учащи в Смолянска област, ще трябва да акцентира върху мерки за интелектуално, социално и физическо развитие на всяко едно дете и то според потребностите на родопския регион, в който има недостиг на педагогически кадри, раждат се все-по-малко деца и миграцията е тревожна.

Тя трябва да бъде напълно готова до март тази година, а проектът ще бъде качена на страницата на Областна администрация Смолян и ще бъде отворен за предложения и допълнения.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини