Швейцарците гласуват дали да отпаднат данъчни облекчения

Швейцарските гласоподаватели решават на референдум в неделя дали да премахнат преференциалните корпоративни данъци, дали да улеснят процедурите за натурализация и дали да кандидатстват за домакинство на Зимните олимпийски игри през 2026 г., съобщиха световните агенции.

По въпроса с корпоративните данъци швейцарците са призовани да се произнесат върху предложение на правителството за премахване на преференциалните данъчни ставки на около 24 000 международни холдингови компании, така че Швейцария да влезе в крак с международните данъчни стандарти. За да бъдат компенсирани мултинационалните компании и за да не напуснат Швейцария, корпоративните данъци се планира като цяло да бъдат намалени.

Друг референдум е фокусиран върху бъдещето на близо 25 000 млади имигранти трето поколение, които живеят в Швейцария. Правителството иска да улесни бюрократичните процедури, за да могат по-лесно да получат гражданство. Дясната Швейцарска народна партия води кампания срещу този план, който според нея ще позволи на радикални мюсюлмани да получат швейцарски паспорти.

В швейцарския кантон Граубюнден гражданите гласуват дали да кандидатстват за домакинство на Олимпиадата през 2026 година. През 1980 г. и 2013 г. бе гласувано с "не" на подобни референдуми.

Източник: http://www.mediapool.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини