Пуснаха движението през „Ечемишка” след инцидента, Герджиков инспектира работата лично

Изображение 1 от 2

    „За пет дни се свърши повече работа, отколкото за пет години” – така министър-председателят Огнян Герджиков коментира направеното за обезопасяване на тунел „Ечемишка” на автомагистрала „Хемус”, който днес отново беше пуснат в експлоатация, цитиран от пресслужбата на МС.

    Премиерът подчерта, че краткото време, в което са извършени ремонтните дейности, е било от изключителна важност, защото в противен случай Северна България е щяла да остане задълго със затворени транспортни връзки.

    Служебният министър-председател каза още, че възнамерява да покани в Министерски съвет всички строители, работили денонощно в тунела през последната седмица, за да им благодари лично.

    Служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов посочи, че има и други тунели в критично състояние в страната. Той обясни, че вече е възложил анализ на риска до 15 февруари с предложение за краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяването им.

    Тунел „Ечемишка” беше затворен след трагичен инцидент на 5 февруари, при който загина жена, след като върху колата й се срути светлинен елемент от тунела. След трагедията експертна комисия от АПИ предложи техническо решение за възможно най-бързото пускане на движението при осигурена безопасност. При 24-часов режим на работа беше демонтирана старата осветителна конструкция като бяха премахнати 1625 стари осветителни тела. За гарантиране безопасността на движението е монтирано аварийно осветление със 108 LED осветителни тела.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини