Славов освободен от поста областен управител на Смолян, заместниците му също подадоха оставки

С днешно решение областният управител на Смолян Недялко Славов е освободен от поста. Като областни управители са освободени още Георги Ранов-Стара Загора, Александър Александров-Перник, Момчил Станков-Видин, Николай Сираков-Габрово и Ралица Добрева-Плевен. До решението на служебния премиер се стигнало след като масово областните управители, които останаха на постовете си при първите промени в администрациите в страната, са пускали молби за неплатен отпуск, мотивирайки желанието си с включване в кандидат-депутатските листи.
В знак на несъгласие с мотивите за освобождаването на областния управител Недялко Славов и като част от неговия екип, заместник-областните управители на Смолян Андриян Петров и Тодор Бозуков също подават оставки. Днес те депозираха молбите си за освобождаване, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Смолян.
С решение от днес на Министерски съвет за временно изпълняващ длъжността областен управител на Смолян до определяне на титуляр е назначен Момчил Караиванов. Той е магистър по „Автоматика и системотехника“ от Техническия университет в София. Има магистратура и от ВСУ „Черноризец Храбър“ по стопанско управление и управление на международни проекти. Към момента е директор на дирекция в Областната администрация в Смолян.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    Данчо
    5 -2
    18:07, 15 фев 2017
    Един от малкото читави областни управители който е имал Смолян!
Последни новини