Отровителите от малайзиското летище избягали през Русия

Русия не е пристъпила към изпълнение на поисканото от властите в Южна Корея задържане на четирима заподозрени в убийството на Ким Чен Нам - полубрата на севернокорейския лидер. Това съобщи Интерфакс, като се позовава на JoongAng Ilbo.

Полицията в Малайзии установи, че четиримата, заподозрени в убийството, което бе извършено на международното летище в Куала Ломпур, веднага са напуснали страната. Те са летяли с полети до Джакарта, Дубай, Москва и Владивосток.

Във връзка с това Москва е била помолена да съобщи местонахождението на заподозрените и да ги задържи за проверка на самоличността, за да се предотврати връщането им в КНДР. Ходатайството е било отклонено заради недостатъчните улики в началния етап на разследването. Според дипломатически източник на изданието, Русия  е позволила на предполагаемите убийци да напуснат страната. 

Ким Чен Нам бе отровен на 13 февруари. Той бе напръскан от две жени с нервнопаралитичното вещество (забранено като химическо оръжие за масово унищожение)  VX. Това стана прична за смъртта му, настъпила докато е транспортиран от летището на Куала Ломпур в болница, потвърди разследването. Двете жени са задържани..

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини