Навръх 3 март: Избраха Корнелия Нинова на важен международен пост

За престижния пост тя бе номинирана лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. За престижния пост тя бе номинирана лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла. В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят.

XXV Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в Картахена, Колумбия, бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос. Тазгодишният конгрес на социалистите е посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните президент и генерален секретар на организацията - Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г. и обединяваща социалистически, социал-демократически и работнически партии. Организацията има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини