Меркел ще направи официално посещение във Вашингтон на 14 март

Германският канцлер Ангела Меркел ще направи официално посещение в САЩ на 14 март и ще се срещне с президента Доналд Тръмп, съобщи американски официален представител, цитиран от Ройтерс.
 

Германски правителствен източник потвърди, че такова посещение се планира, а правителственият говорител Щефен Зайберт единствено каза: "Не отричаме това", отбелязва Франс прес.


Визитата на Меркел идва малко преди срещата на финансовите министри на групата на най-икономически развитите страни Г-20 в Германия и ще послужи за подготвяне на посещението на Тръмп в Германия през юли на среща на върха на лидерите на Г-20.
 

Очаква се Тръмп и Меркел да обсъдят широк кръг от въпроси, сред които световната икономика, търговията, борбата срещу "Ислямска държава", НАТО и отношенията с Русия и Китай.
 

Меркел остро критикува спрения от съда указ на Тръмп за временно недопускане в САЩ на гражданите на седем мюсюлмански държави и многократно подчерта значението на свободната преса в отговор на въпроси за отрицателното отношение на Тръмп към медиите, отбелязва Ройтерс.

Източник: http://www.mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини