Англичани, испанци и италианци идват на зъболекар у нас

Англичани, испанци и италианци идват у нас организирано от туристически фирми, за да лекуват зъби и да слагат зъбни импланти, пише "Монитор".

Освен това туристите търсят в България помощ за коригиране на зрение, за операции и лечение на ортопедични проблеми.

Те предпочитат нашата страна не само поради високото качество на услугите, привличат ги и ниските цени. Това показват данни на клъстъра за здравен туризъм в България, цитирани от всекидневника.

Хубавото е, че това са здравноосигурени лица, за които плаща съответният здравноосигурителен или застрахователен фонд, а не социално слаби.

Това каза за „Монитор” председателят на клъстъра д-р Венцислав Стоев и уточни, че те пристигат с чуждестранни туроператорски фирми. Повечето от тях идват определено за лечение и съвсем малка част се интересуват и от друг тип туризъм, например от музеи, природни, исторически и етнографски паркове.

По данни на клъстъра медицинските и стоматологичните услуги във Великобритания са с близо 30% по-скъпи, отколкото в нашата страна, а в Швейцария - дори с 80 на сто. Освен това във Великобритания за планово лечение се чака понякога и над шест месеца.

12 клиники от цялата страна към момента приемат задгранични пациенти чрез клъстъра. Те са в София, Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини