Силният вятър повали саксии, полетяха чадъри от заведения

Изображение 1 от 4

    Силният вятър, който обрули Хасково днес следобед, нанесе поразии в дворове и по улици. По градинките се забелязваха много обърнати саксии, на места имаше и счупени клони. От едно от бистрата в областния град полетя и голям чадър. Понесен от вятъра, той прелетя над дървеното заведение и се спря в дърво на улица „Христо Ботев“. За щастие не пострада някой, макар че по това време в района минават доста хора, а в съседство имаше и паркирани коли. Две чевръсти момчета обаче бързо изскочиха и прибраха чадъра.

    По данни на хасковските метеоролози скоростта на вятъра е достигала пориви от югозапад до 15-17 m/s, което според специалистите е силен, но в ниска степен. Очаква се да утихне в следващите часове. Привечер и през нощта температурите ще паднат, като не са изключени и нови превалявания.

    Слаб дъжд се очаква и утре, когато максималните температури ще достигнат до около 18 градуса, а минималните ще са около 5-6. Повече дъжд се очаква следващия ден - 8 март, който обикновено е свързан с резки промени на времето.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини