От ПМГ "Иван Вазов" обявиха новостите за прием след 4 клас

Участието в състезанието „Европейско кенгуру” на 18 март в димитровградското ОУ "Ал. Константинов” е една от важните стъпки за прием на четвъртокласници в природоматематическата гимназия в Димитровград. Това напомниха от ПМГ "Иван Вазов" дни преди надпреварата, която е включена при балообразуването за влизане в гимназията.

Четвъртокласниците няма да плащат такса за участие и ще бъдат оценявани от областни комисии, като за организацията отговаря Регионалното управление на образованието (РУО) в Хасково. От ПМГ посочиха, че най-късно до 10 март желаещите да участват трябва да изпратят заявка за до училището домакин и до РУО.

Останалите математически състезания, които имат тежест за влизане в 5 клас в тукашното ПМГ са преминалия вече областен кръг на олимпиадата по математика и предстоящите две нови състезания - "Питарог" и "Откриване на млади таланти". Първото е планувано за 14 май, а второто - на 17 юни. По всяка вероятност дзомакини и на двете състезания ще е ПМГ "Иван Вазов". Желаещите да учат в ПМГ трябва да се явят поне на две от състезанията.

От училището уточниха, че през идната учебна година ще бъде сформирана една паралелка от 26 ученици. Влизането в гимназията вече ще става чрез държвен план-прием, така както е и приема след 7 крас. Право да кандидатстват ще имат учениците успешно завършили 4 клас, явили се е на националното външно оценяване по математика в 4 клас, както и на изброените по-горе математически състезания.

При равен бал на кандидастващите с най-голяма тежест ще бъдат точките от областния кръг на олимпиадата по математика, след това от „Питагор”, "Европейско кенгуру" и  "Откриване на млади таланти". Повече детайли за условията за кандидатстване - вижте на сайта на ПМГ "Иван Вазов"

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини