"Всичко е възможно в този свят", Лайза Минели

Родена на 12 март 1946 г. в Лос Анджелис, днес Лайза Минели навършва 71 години. Всеобща любимка, харизматична и неповторима, дъщеря на актрисата Джуди Гарланд и режисьора Винсънт Минели, една от малкото, печелили и четирите престижни награди (Еми, Оскар, Грами, Тони), актриса, певица, танцьорка, филантроп, антиСПИН-активист. Ето и някои от най-запомнящите й реплики в интервюта или нейни изказвания.

"Имам чувството, че все още не съм направила най-добрата си работа. Чувствам, че има един свят на възможности там."

"Никога не преставай да се движиш или животът ти ще спре. Всяка сутрин посещавам курс по танци. Харесва ми да съм здрава."

"Има толкова много момичета, но малко принцеси."

"Бог наистина ме благослови, знаете ли? Той наистина каза: "Добре. Хайде. Все още те чакам."

"Алкохолизмът ми е наследствен и от рано се научих да искам помощ, когато имам нужда от нея. Винаги съм търсила хора, които са знаели повече от мен."

"Познавах Елизабет (б.ред. Тейлър) почти през целия си живот. И я обичам с цялото си сърце, винаги е имала специално място там. Тя е един прекрасен, прекрасен човек. Страхотна дама."

"Пушенето на цигари е една от водещите причини за всички статистически данни."

"Някои хора мислят, че реалността трябва да е депресивна непрекъснато и по подразбиране. Аз пък мисля, че реалността е нещо чрез което израстваш."

"Жаленето по отминалите дни и страхът от бъдещето могат да те убият."

"Всичко е възможно в този свят. Искрено вярвам в това."

"Мечтайте. Нека умът ви отведе до места, на които бихте искали да отидете, а след това мислете за него, планирайте го, празнувайте възможностите. И не слушайте никой, който не знае как да мечтае."

"Не мисля, че има някаква причина да се омъжа отново, особено след това, което съм преживяла."

"Реших, че съм напълно против бижутата, така че всичко, което притежавам е фалшиво. Няма причина да имам истински диаманти. Хората така или иначе мислят, че нося само такива."

"В Холивуд сега, когато хората умират, никой не пита: "Остави ли завещание?", а питат "Оставил ли е дневник?"

"Виждате ли, едно от нещата, което родителите ми ми дадоха, е страхотното чувство за хумор."

"Мисля, че най-големият дар, който човек може да има, е гледната точка. Разбирате ли? С времето проумях, че ако имате лош спомен или преживяване, просто трябва да промените гледната си точка."

"На база на опита, който имам, не мога да кажа какво наистина се търси в наши дни. Не знам какво мислят, какво има в техните умове. Но всеки път, когато попадна на някое риалити шоу, забелязвам, че най-забавните моменти би трябвало да са, когато правят гостите си да изглеждат смешни и нелепи."

"Обичам да намирам таланти, просто, за да насърчи хората към нещо добро. Всяка вечер публиката ме насърчава. А аз просто предавам това нататък."

"Аз не съм много добра певица, но да, знам как да представя една песен. Мисля, че съм преживяла достатъчно, за да го правя по добър начин."

"През половината време се чувствам сякаш съм на 12. В останалата част от времето се чувствам като 80-годишна. Така че, предполагам, съм някъде по средата. Но се чувствам страхотно. Имам здравето си, а това е най-важното нещо."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини